Pękata kafeteria

Jesli nie masz ciśnieniowego ekspresu do kawy, to coś dla Ciebie

Co prawda powszechnie wiadomo, że najlepsza kawa parzona jest w ekspresach ciśnieniowych, ale mają one pewne wady. Przede wszystkim, są drogie, poza tym trudne w konserwacji (a im bardziej profesjonalny ekspres, tym trudniej utrzymać go w rokującym długie ekspresowe życie stanie), a także... dość duże, co wbrew pozorom nie jest błahym problemem, jeśli masz naprawdę niewielką kuchnię.

Jeśli więc któreś z powyższch Ciebie dotyczy, a nie lubisz kawy rozpuszczalnej - zainwestuj w ekspres przelewowy lub tak zwaną kafeterię . Ta ma rzadki, futurystyczny i zabawny kształt dwóch połączonych szklanych baniek o przezroczystych ściankach. Zmieści się w nich nawet litr kawy.

Ładną i bardzo potrzebną (zwłaszcza rano!) kafeterię kupisz w sklepie Fide . Kosztuje 184 zł.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.