sushi-atelier

  • Sushi Atelier - skrawek Japonii w Wilanowie

    Sushi Atelier - skrawek Japonii w Wilanowie

    Niewielka restauracja w rozwijającym się warszawskim miasteczku Wilanów. Wchodząc tu przenosimy się w inny wymiar, a wszystko za sprawą menu, pasji i zręczności kucharzy.

    mat. pras.
Więcej o:

sushi-atelier

  • Sushi Atelier - skrawek Japonii w Wilanowie

    Tomasz Żak jest właścicielem Sushi Atelier od ponad roku. Pomysł na własną restaurację narodził się, kiedy jeszcze studiował na SGH. Wiedział, że jego pasja to kuchnia, ale w podjęciu ostatecznej decyzji pomógł mu przypadek. Znajomi jego siostry szukali kogoś do pomocy w restauracji. W ten sposób

  • Pomysłowe sushi

    Sushi, które już na dobre zadomowiło się we wszystkich możliwych szerokościach geograficznych, wciąż rozszerza swoje horyzonty. Obecnie można je spotkać nie tylko na talerzu, czy jako motyw na sukienkach lub dodatkach znanych i cenionych kreatorów mody, ale również jako przedmioty będę elementami

  • Sushi z pieczonym łososiem

    Sushi jest modne i fajne. Wielu z was na pewno chętnie umawia się z kumplami w "susharniach", niektórzy próbują też eksperymentować w domu. Komu nie smakują surowe ryby, może zrobić sushi maki z ogórkiem lub awokado albo włożyć do środka trochę tuńczyka z puszki czy kawałek wędzonej makreli

  • Sushi bazooka

    Choć niewykluczone, że nie ma w tym żadnego sensu (to pasuje do wszystkiego, co japońskie). Sens ma na pewno korzystanie z tego urządzenia, jeśli lubisz robić własne sushi - służy ono bowiem do łatwego formowania ryżu wraz z dodatkami. Wystarczy włożyć wszystko do kolby, wycisnąć specjalnym tłokiem

  • Wegańskie sushi - nowa moda?

    Youmiko Vegan Sushi to nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy. Lokal serwuje sushi oparte wyłącznie o składniki roślinne. -Komponujemy pełnowartościowe dania, które bardzo smakują miłośnikom sushi z surową rybą. Nie działamy wbrew tradycji - deklaruje Magdalena Juda. I rzeczywiście - sushi

  • Otwarcie nowego atelier VIOLA PIEKUT w Warszawie

    dla wszystkich zgromadzonych. Prezentem dla gości był występ chóru SOUND'N'GRACE, który zgodnie z zamysłem projektantki był wprowadzeniem do prawdziwej uczty zmysłów. W nowo otwartym atelier rozbrzmiewały najpiękniejsze ballady, które w pewnym momencie stały się melodyjnym tłem do pokazu najnowszej, wiosenno

  • Savoir vivre: czy sushi można jeść sztućcami

    Jakiś czas temu w restauracji sushi widziałem parę, która konsumowała wszystkie arcydzieła kuchni japońskiej nożem i widelcem - poczynając od małych hoso maków, a kończąc na futo makach. Można powiedzieć, że popełniali gafę za gafą. Niemniej jednak jedzenie sprawiało im dużą przyjemność i można

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.