Mousse di mare, Kianty

Fascynacja winem i morzem odzwierciedlona w relaksującym zabiegu na ciało

Algi i woda morska z Bretanii połączone z sokiem z winogron bogatym w polifenole, przeciwutleniacze o działaniu tonizującym i przeciwzapalnym. Zabieg stymuluje eliminację toksyn, wzmacnia terapię antycellulitową, relaksuje i działa przeciwbólowo. Polecany w stresie ze względu na właściwości rozgrzewające. Podstawowe składniki to: pulpa z czerwonych winogron, algi (laminaria i fukus) oraz wyciąg z owsa. Efekt bąbelków i rozgrzania uzyskano dzięki dodaniu minerałów. W zabiegu wykorzystano podwójny peeling: mechaniczny (manualna mikrodermabrazja na bazie zmielonych na pył pestek i skórek z winogron oraz okrzemków zatopionych w naturalnym oleju z winogron) i enzymatyczny (naturalny produkt z laminarii połączonej z glikolem).

Karolina Niezgoda, studentka .20 lat

Zabieg bardzo mi się podobał. Zwłaszcza podczas masażu czułam się absolutnie rozpieszczana. Wszystkie winogronowe kosmetyki miały śliczny upajający aromat. Szkoda tylko, że po zabiegu na skórze zostaje głównie zapach alg i morskich skorupek. Czułam się jak okrzemka, ale nie było to nieprzyjemne. Po zabiegu skóra była zdecydowanie gładsza, sprężysta, dobrze nawilżona. A przede wszystkim zmniejszył się cellulit, efekt ujędrniający był od razu widoczny. Oczywiście to tylko dobre napięcie skóry, a nie zmniejszenie ilości tkanki tłuszczowej. Po serii zabiegów pewnie rezultat byłby rewelacyjny, skoro już pojedynczy seans poprawił stan skóry.

Czas trwania: 75 minut

Cena: 200-450 zł

Częstotliwość: seria 6-10 zabiegów po 2 w tygodniu

Adres gabinetu: Spa Wilanów, Warszawa, ul. Marconich 3, tel. (22) 742 13 30

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.