"Sezon na" kolorowe sneakersy - podbijają wiosenne trendy. Zamszowym nic im nie dorówna!

Wiosna 2025 oddaje pokłon kolorom, a buty odgrywają w tym trendzie kluczową rolę. W tym sezonie na ulicach królować będą pastelowe sneakersy. Najmodniejsze? Te wykonane z zamszu. Sprawdź nasze perełki!

Pastelowe marzenie – sneakersy w kolorach wiosny

Błękity, delikatne róże i pistacje – to barwy, które w tym roku rządzą wśród miłośników streetstyle. Pastele doskonale komponują się z codziennymi stylizacjami oraz boskim zamszem, który wraca do łask. Trend na zamszowe sneakersy odżył wraz z kultowym modelem Miu Miu x New Balance. My znalazłyśmy kultowe New Balance 574 w zamszowej mięsistej odsłonie i zdecydowanie niższej cenie. Wśród wyprzedażowych perełek są  również subtelne propozycje od Tommy'ego Hilfigera czy Lacoste – wybór jest ogromny, a każdy model ma w sobie coś wyjątkowego. Wszystkie o miękkiej fakturze i luksusowych akcentach. 

Zamszowe sneakersy – synonim luksusu i komfortu

Wśród najpopularniejszych modeli sneakersów znalazły się te o miękkiej fakturze i z drobnym ładnym logo, które jest widoczne, ale nie krzyczy. Oprócz płaskich modeli na wyróżnienie zasługują te z delikatnym podwyższeniem – mocno fuksjowy model wpadnie w oko nie jednej miłośniczce kolorów w wydaniu dopamine dressing. Warto też docenić ich wygodę i uniwersalność w stylizacji. Kolor zastępuje nudną czerń, a w połączeniu ze zwiewnymi sukienkami czy spódnicami midi tworzą wysmakowany wiosenny look.

Jak stylizować kolorowe sneakersy?

Kolory nigdy nie są sezonowym trendem. Wbrew pozorom, pastelowe sneakersy są niezwykle uniwersalne – stają się inwestycją, która przetrwa więcej niż jeden sezon. W połączeniu z jasnymi jeansami i oversize'owym swetrem stworzą codzienny, miejski look. Z kolei zestawione z eleganckimi spodniami i marynarką dodadzą stylizacji nonszalanckiej świeżości. Modowe klasyki w pastelowej odsłonie będą doskonałym wyborem nie tylko na wiosnę 2025, ale również na kolejne sezony. Dzięki naszej selekcji kupisz je w niskich cenach!

Więcej o: