Składniki:
2 małe awokado
2 łyżki syropu z daktyli
2 łyżki pestek dyni
3 łyżki kakao w proszku lub wiórki kokosowe do obtoczenia kulek
2 łyżki kakao w kawałkach
2 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki masła migdałowego
1 łyżeczka wanilii
Wszystko zmiksowałam w blenderze. Uformowałam kulki i wstawiłam je do lodówki na 3 godziny - napisała na Instagramie Anna Lewandowska
Składniki:
1/2 szklanki (150 g) pasty sezamowej tahin, ja ostatnio znalazłam pastę z czarnego sezamu.
6 łyżek kakao lub karobu
3 łyżki melasy/ lub inny słód
nasiona chia do obtoczenia
Wszystko dokładnie wymieszałam. Formowałam kulki, które obtoczyłam w chia. Wstawiłam do lodówki na noc - napisała na blogu Anna Lewandowska (hpba.pl/jak-slodkie-trufle/)
Składniki:
3 łyżki karobu lub kakao
1 łyżka syropu daktylowego
1 szklanka pestek słonecznika lub dyni
1/2 szklanki suszonych drobno posiekanych moreli lub żurawiny suszonej
1/2 szklanki daktyli z pestką
1/3 szklanki mleka kokosowego
Suszone owoce sparzyłam we wrzątku. Z daktyli wyjęłam pestki. Owoce wrzuciłam do gorącej wody i moczyłam kilka godzin. Pestki dyni zmieliłam dokładnie. Wszystko zmiksowałam na gładką masę. Formowałam kulki, które obtoczyłam w chia - namocz je wcześniej w wodzie (można w karobie), orzechach, w ziarnach z konopii. Wstawiłam do lodówki na noc - napisała na blogu.