Wyszczuplenie bez wysiłku: New Ultrashape VDF, Ultrashape

Nieinwazyjne usuwanie tkanki tłuszczowej z użyciem ultradźwięków

Nowatorski charakter zabiegu wynika z zastosowania technologii VDF, dzięki której do usuwania tłuszczu wykorzystywane są ultradźwięki o sile trzykrotnie większej niż w przypadku tradycyjnych zabiegów Ultrashape. Zabieg składa się z trzech etapów. Na początku wykonuje się masaż za pomocą głowicy wytwarzającej podciśnienie i dwubiegunowe fale radiowe, które zwiększają przepływ krwi i limfy. Główna faza to rozbicie komórek tłuszczowych przy użyciu nietermicznych, skupionych ultradźwięków. Rozbijają one tylko tkankę tłuszczową, nie naruszając skóry, naczyń krwionośnych

i tkanki łącznej. Przekrój tkanki, do której docierają, przypomina wyglądem ser z dziurami. W ostatnim etapie przeprowadzany jest masaż podciśnieniową głowicą. Jest to drenaż limfatyczny, który ułatwia pozbycie się uwolnionych z komórek trójglicerydów. Efektem zabiegu jest zmniejszenie obwodu ciała o 4-10 cm. Jednocześnie rozbijane są komórki tłuszczowe na wielu głębokościach.

Alicja Kowalska, przedsiębiorca, 29 lat

Na zabieg umówiłam się po południu, bo chciałam potem odpocząć. Obawiałam się, że będzie męczący, ale mile się zdziwiłam. Na początku zmierzono mi obwód pasa i oklejono brzuch taśmami. Potem zrobiono masaż dziwną głowicą, w czasie którego czułam ciepło i szczypanie. Na brzuch miałam co chwila nakładany specjalny żel, który przyjemnie chłodził skórę. W zasadzie nic nie bolało, zabieg tylko rozgrzewał ciało. Masaż drenujący był nawet przyjemny. Cały zabieg trwał ok. półtorej godziny. W efekcie od razu spadły mi dwa centymetry w pasie. Po tygodniu było jeszcze lepiej: ok. 4 centymetrów wyszczuplenia. Planuję poddać się jeszcze dwóm kolejnym zabiegom.

Co, gdzie, za ile?

Czas trwania : 90 minut

Cena : 2800 zł jeden zabieg, 5600 zł pakiet trzech zabiegów

Częstotliwość : seria 3 zabiegów w dwutygodniowych odstępach

Adres gabinetu : Elite Centrum Laseroterapii, Warszawa, ul. Pereca 2, tel. (22) 652 34 62

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.